T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / NAZİLLİ - Nazilli Anadolu Lisesi

Tarihçemiz

1986 – 1987 eğitim-öğretim yılında Kurma ve Yaşatma Derneğimizin gayretleriyle eski Merkez Ortaokulu binasında eğitim-öğretime başlamıştır. Beş yıl bu binada hizmet verdikten sonra, 1991 – 1992 eğitim-öğretim yılında şu anki binasına taşınarak aynı binada eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.



Okulumuz 11.000 m2 alan üzerine yerleşmiş olup, bunun 9500 m2 si oyun ve spor alanlarına ayrılmıştır. 1500 m2 alan üzerinde de dört katlı hizmet binası yapılmıştır. Okul bahçemiz okulumuza yaraşır şekilde yeşillendirilmiş, belirli alanında basketbol ve voleybol sahaları ile çim futbol sahası oluşturulmuştur. Hizmet binamızda yirmi dört derslik ile bilgisayar, fen laboratuarları, video, resim ve müzik odaları, kantin ve toplantı salonu öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Okulumuzda bu elverişli fiziki şartlar içerisinde eğitim-öğretim faaliyetleri çağın gereklerine göre kırk yedi öğretmenimizin gayretli ve özverili çalışmalarıyla, velilerimizin ve çevrenin desteğiyle başarıyla sürdürülmektedir.



Nazilli Anadolu Lisesi kuruluşundan bu güne kadar geçen Yirmi yıl içerisinde, özellikle üniversite sınavlarında, spor, kültür, bilgi ve proje yarışmalarında, Türkiye genelinde elde ettiği önemli başarı ve derecelerle Türk Milli Eğitiminde ve Anadolu Liseleri içerisinde saygın yerini almış ve bu alanlardaki başarı grafiği her yıl artarak devam etmiştir.



Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz üniversitelerde de aynı başarılarını sürdürmüşler, mezun olduktan sonra da alanlarında nitelikli elemanlar olmuşlar, ülke içinde ve dışında çok önemli görevlere gelme başarısını göstermişlerdir.

Böyle başarılı insanlarla ve onları yetiştirenlerle her zaman gurur duyuyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.12.2012 - Güncelleme: 22.02.2024 15:15 - Görüntülenme: 4201
  Beğen | 10  kişi beğendi